Natuurwandelingen
9 - 13 - 16
en 23 km

Wie optimaal wilde genieten van Natuur en Landschap kon kiezen voor een wandeling van kortere of middenlange afstand zoals b.v. 9 - 13 - 16 of 23 km.

Natuur en Landschap
De wandeltochten werden
in 2019 uitgezet over wegen en paden door het landschap in en rondom Sint Geertruid, Banholt, Reijmerstok, Ingber, Scheulder, Margraten, Cadier en Keer en Eckelrade. 
Het prille voorjaar en het prachtige heuvelland rond Sint Geertruid en omliggende dorpen strijden, vooral in het voorjaar, altijd om de hoogste eer.  
Alles werd afgewisseld met weidse vergezichten over akkers en weilanden.  De vele soorten zangvogels lieten dan van zich horen in het Savelsbos. De roofvogels boven de akkers en de spanning van de aanwezigheid van dieren in het wild is was altijd voelbaar


 
Recreatie in de natuur
De organisatie koestert de omgeving, met haar indrukwekkende schoonheid van de natuur en historie als een dierbaar erfgoed.
Zij heeft zich tot doel gesteld om dit jaarlijks uit te dragen via de Margratentocht en wil de deelnemers telkens  hiervan laten genieten.
Dit kan het beste in het voorjaar als ook de hele natuur, zich in zijn volle glorie presenteert. 
Want in het voorjaar is in de natuur heel veel in beweging. Toch heerst er die weldadige rust. U was tijdens uw deelname altijd in een rijk erfgoed waarvan men zich te vaak amper bewust is.
Wij zijn er zuinig op en willen er zorg voor dragen dat het in lengte van jaren zo zal blijven.

Hoe langer de afstand die u koos hoe meer u kon genieten van alles wat u onderweg aantrofen hoe sportiever u bezig zult zijn.
Zo was de wandeling van 9 km  meer geschikt voor het gezin met kinderen en naarmate er de sportieve mogelijkheden voor zijn koos u wellicht voor een langere afstand. Zoals bij voorbeeld 13 - 16 of zelfs 23 km.
Hoe langer de tocht hoe meer u kon genieten en ontspannen en hoe fijner ook de sportieve ervaring was.
 
Op alle wandelafstanden werd ervoor gezorgd dat u tijdig een rustpost aantrof met de nodige mogelijkheden voor versterking van de inwendige mens. Ook waren daar comfortabele toiletgelegenheden.
 
Onderweg waren er diverse mobile EHBO-posten die zo nodig n.a.v. een melding van wandelaars onderweg de nodige hulp konden verlenen.