Tramtocht

 

Opnieuw werd door het wandelcomite Sint Gertrudis een bijzondere attractie opgezet voor ouderen en andere mensen die, vanwege welke reden dan ook, anders niet gemakkelijk aan de Margratentocht deel kunnen nemen, maar er toch heel graag bij wilden zijn.

Het organisatiecomite, dat opereert onder de vlag van Fanfare Sint Gertrudis, wilde ook nu weer graag voor hen een alternatief realiseren in de vorm van een tramtocht.
Hemelvaartsdag moet immers voor zoveel mogelijk mensen een bijzondere dag blijven die in het teken staat van de Margratentocht. Dat moet ook kunnen als men niet zo gemakkelijk voor deelname aan een wandeltocht kan kiezen.

Wat de eerste jaren als een experiment begonnen is, werd al na enkele jaren een traditie.  Het feit dat deze attractie door de deelnemers steeds zeer op prijs wordt gesteld, is voor de organisatie meer dan voldoende reden om dat elk jaar opnieuw er in te blijven houden.

Er was ruim plaats voor 26 deelnemers die zich voor deze tocht vooraf konden aanmelden. Daarvoor werden de ouderen door het wandelcomite persoonlijk uitgenodigd. Het was weer gezellig in de tram. Alle deelnemers hebben die dag immers een uitzonderlijk goed humeur zodat de optimale stemming al vooraf gegarandeerd was.  

Het werd een mooie tocht van ongeveer 28 km lang met een stop bij een of twee van de rustplaatsen van de Margratentocht, die ook door de wandelaars werd gebruikt. Daar was dan de gelegenheid om rustig een kopje koffie met een broodje of vlaai, fris of een biertje te gebruiken.  Op de rustplaats waren comfortabele toiletten.

Tijdens de tramtocht werden de deelnemers vergezeld door een medewerker van de organisatie die, waar dat nodig of gewenst was, voor de nodig assistentie zorgde.